Scheiden


Scheiden en de notaris

Gaan u en uw partner scheiden? Dat is emotioneel pittig. Daarnaast moet er veel worden geregeld. Het is verstandig dat u dit zo goed, eerlijk en praktisch mogelijk doet. De Jonge & Smit Notarissen ondersteunt u daarbij. Samen maken we goede, werkbare afspraken waar u het beiden mee eens bent. We leggen de gemaakte afspraken vast in een notariële akte. Beide partijen moeten zich eraan houden. Dit geldt zowel voor getrouwde mensen die gaan scheiden als voor niet-gehuwde partners die uit elkaar gaan.

 

Verdeling van bezittingen en schulden

Samen maken we afspraken over de verdeling van bezittingen en schulden, inclusief het koophuis en het pensioen. Misschien moeten afspraken worden maakt over partneralimentatie en kinderalimentatie? Als u kinderen heeft, bent u bovendien verplicht een ouderschapsplan op te stellen. Ook dit verzorgen we samen met u. We zoeken altijd naar oplossingen die acceptabel zijn voor beide partijen.

 

De meerwaarde van De Jonge & Smit Notarissen

Natuurlijk wilt u uw scheiding goed regelen, met begeleiding van een onafhankelijke specialist. Iemand die onpartijdig is en er graag samen met beide partners uitkomt. We luisteren naar de verhalen en wensen van beiden. We geven advies en maken u attent op zaken waar u misschien zelf niet aan had gedacht. We zorgen dat er afspraken op papier komen waarmee u allebei goed kunt leven.

Bekijk ook de brochure 'Samen verder'