Samenlevingscontract


Samenlevingscontract laten opstellen

Woont u samen zonder te trouwen of zonder een geregistreerd partnerschap? Dan blijven al uw bezittingen en schulden van ieder afzonderlijk. Maar heeft u een koopwoning? Heeft u samen kinderen? Of wil een van u beiden een bedrijf starten? Dan is het raadzaam een samenlevingscontract te laten opstellen.

 

Waarom een samenlevingscontract?

De meeste mensen beginnen na te denken over een samenlevingscontract als er een belangrijke gebeurtenis is. Denk aan het kopen van het huis, het starten van een eigen bedrijf of de geboorte van een kind. Ook een toename van het spaargeld is een goede reden om naar de notaris te stappen. Dit voorkomt dat er onduidelijkheid of zelfs een conflict ontstaat over goederen en geld.

 

Wat regelt u in het samenlevingscontract?

In een samenlevingscontract legt u vast welke goederen en diensten van u samen zijn. Ook regelt u wat er bijvoorbeeld gebeurt met uw woning en uw pensioen, mocht u uit elkaar gaan. We kunnen vastleggen dat u beiden een deel van de hypotheek-, energie- en leefkosten betaalt. En we kunnen iets opnemen over een eventuele waardestijging van het huis. Let op: in een samenlevingscontract kunt u niet vastleggen naar wie de erfenis gaat. Dat gebeurt in een testament.

 

De meerwaarde van De Jonge & Smit Notarissen

Een samenlevingscontract opstellen is altijd maatwerk. U regelt daarin alle zaken die belangrijk zijn voor u en uw partner. We ondersteunen u graag. We luisteren, adviseren en denken met u mee. Maken u attent op zaken waar u misschien zelf niet aan had gedacht. Met als resultaat: een samenlevingscontract dat aansluit bij de wensen en behoeften van u en uw partner.

Bekijk ook de brochure 'Samen verder'