Estate Planning


Estate planning

Hoe draagt u uw vermogen over aan de volgende generatie? Hoe laat u uw partner goed verzorgd achter? En uw kinderen? Belangrijke vragen, helemaal als u veel vermogen en/of een bedrijf heeft. Stelt u zichzelf regelmatig dit soort vragen? Dan is het verstandig om werk te maken met de planning van uw vermogen: estate planning. Doe dit vooral tijdig. De Jonge & Smit Notarissen adviseert u er graag over.

 

Wat is estate planning?

Estate planning is het regelen van de overdracht van uw vermogen aan uw partner, kinderen of andere erfgenamen. Rekening houdend met alle persoonlijke, juridische en fiscale aspecten. Een belangrijk doel van estate planning is, dat uw erfgenamen uw vermogen op de juiste wijze en op het juiste tijdstip ontvangen en dat zij niet te veel belasting betalen. Kortom: met estate planning houdt u het heft in eigen hand en maakt u weloverwogen keuzes.

 

Voor wie is estate planning?

In principe is estate planning bedoeld voor iedereen die geld en goederen nalaat. Hoe groter het vermogen, hoe groter de belangen.

 

Estate planning en de notaris

De Jonge & Smit Notarissen adviseert regelmatig over estate planning. We luisteren naar uw verhaal en naar uw wensen. Belangrijke vragen zijn bijvoorbeeld: wie zorgt er voor het vermogen? Wie erft wat? Mag ik een deel van mijn vermogen al tijdens leven aan bijvoorbeeld de kinderen schenken? En wat moet er gebeuren met mijn bedrijf? We spreken dit alles zorgvuldig door en stellen een advies op. Dit doen we in nauwe onderlinge samenwerking. In zo’n advies regelen we bijvoorbeeld de schenkingen, het testament, het opheffen of wijzigen van huwelijkse voorwaarden en de levensverzekeringspolissen.

 

De meerwaarde van De Jonge & Smit Notarissen

Wilt u graag overwogen keuzes maken over de nalatenschap van uw vermogen? De Jonge & Smit Notarissen ondersteunt u graag op het gebied van estate planning. We geven advies en maken u attent op zaken waar u misschien zelf niet aan had gedacht. Met als doel: een notarieel vastgelegd plan dat volledig aansluit bij uw wensen.